top of page

Chi-Liong Chen

Chi-Liong Chen

Asielrecht, vreemdelingenrecht, vreemdelingenbewaring en vreemdelingenpiket

 

Chi-Liong Chen is in 2004 aan de Vrije Universiteit te Amsterdam afgestudeerd in rechten, met als afstudeerrichtingen straf- en internationaal recht. Na zijn studie is hij werkzaam geweest als juridisch medewerker en commissiegriffier bij de centrale Raadsgriffie van de gemeente Amsterdam.

 

In 2006 heeft hij de overstap gemaakt naar de advocatuur. Eerst was hij werkzaam bij Collet Advocaten Rotterdam en vanaf 2009 is hij werkzaam bij Collet Advocaten Alkmaar.

 

Tijdens de studie heeft hij stage gelopen bij de vreemdelingenkamer in Amsterdam. Daar is hij voor het eerst in aanraking gekomen met het Vreemdelingenrecht. Dat is hem altijd bijgebleven: als advocaat behandelt hij veel vreemdelingenzaken (zowel asielrecht als regulier vreemdelingenrecht) en bewaringszaken. Hij behandelt ook eenvoudige strafzaken.

Mr. Chen heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

- Asiel- en Vluchtelingenrecht;

- Vreemdelingenrecht (vreemdelingenbewaring)   

      

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

  • e-mail
bottom of page