Claudia van den Berg

CB.jpg

Bestuursrecht, Europees recht, vluchtelingenrecht en vreemdelingenrecht

 

Claudia van den Berg heeft in 2014 haar Master Rechtsgeleerdheid “Staats- en Bestuursrecht” en “Transnational Legal Studies” behaald middels een gecombineerd Masterprogramma. In 2015 is zij beëdigd tot advocaat en verbonden aan Collet Advocaten Alkmaar.

 

Tijdens en na haar studie heeft zij zich gespecialiseerd in het (Europese en Nederlandse) migratierecht, bestuursrecht, Europees recht en mensenrechten. Binnen het vreemdelingenrecht houdt zij zich met name bezig met vluchtelingenrecht en gezinsherenigingszaken, daarnaast heeft zij ook ervaring met het arbeidsmigratierecht, Europees recht en naturalisatie. 

 

Claudia is onder de naam Advocaat Claudia zeer actief op instagram en facebook en heeft zij een eigen blog waar zij het vreemdelingenrecht in een begrijpelijke taal probeert uit te leggen. 

Door verschillende vrijwilligersfuncties en haar passie voor reizen heeft zij kennis gemaakt met vele soorten culturen en gebruiken. Haar kennis- en ervaring, motivatie, zorgvuldigheid en doortastendheid vormen de basis van haar sociale rechtspraktijk.

Mr. Klijbroek-Van den Berg heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

- Vreemdelingenrecht

- Asiel- en Vluchtelingenrecht        

- Vreemdelingenbewaring        

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Lidmaatschappen:

- Vereniging Asieladvocaten en Juristen Nederland (VAJN)

- Vereniging Sociale Advocatuur Nederland (VSAN)

 

C.H. van den Berg Advocatuur

Luttik Oudorp 80

1811 MZ, Alkmaar

telnr.: 072-5154620

fax: 072-5153884

email: berg@colletalkmaar.com

mobiel: +31 6 30 80 20 75 

BTW-nummer: NL001255049B88

KvK 61816795

 

  • e-mail
  • Facebook Social Icon
  • Instagram
  • LinkedIn - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • Blogger - Black Circle