Claudia van den Berg

Bestuursrecht, Europees recht, vluchtelingenrecht en vreemdelingenrecht

 

Claudia van den Berg heeft in 2014 haar Master Rechtsgeleerdheid “Staats- en Bestuursrecht” en “Transnational Legal Studies” behaald middels een gecombineerd Masterprogramma. In 2015 is zij beëdigd tot advocaat en verbonden aan Collet Advocaten Alkmaar.
 
Tijdens en na haar studie heeft zij zich gespecialiseerd in het (Europese en Nederlandse) migratierecht, bestuursrecht, Europees recht en mensenrechten. Binnen het vreemdelingenrecht houdt zij zich met name bezig met vluchtelingenrecht en gezinsherenigingszaken, daarnaast heeft zij ook ervaring met het arbeidsmigratierecht, Europees recht en naturalisatie. Naast het vreemdelingenrecht voert zij een algemene bestuursrechtpraktijk, waarbij de nadruk ligt op sociale voorzieningen zoals bijstand of toeslagen.

 

Onder het motto information is key en naar aanleiding van vele vragen in de praktijk kwam zij op het idee om informatieve websites op te zetten om burgers te informeren over sociale zekerheid en vreemdelingenrecht. Op deze websites houdt zij ook actief een blog bij. Tevens is zij actief op instagram, twitter en facebook.

 
Door verschillende vrijwilligersfuncties en haar passie voor reizen heeft zij kennis gemaakt met vele soorten culturen en gebruiken. Haar kennis- en ervaring, motivatie, zorgvuldigheid en doortastendheid vormen de basis van haar sociale rechtspraktijk.

Mr. Klijbroek-Van den Berg heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

- Algemene praktijk (bestuursrecht)

- Asiel- en Vluchtelingenrecht        

- Sociaal zekerheidsrecht (Sociale voorzieningen, Volksverzekeringen, Werknemersverzekeringen )           

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Mw. Van den Berg - Klijbroek is aangesloten bij:

- Rechtswinkel Noord Holland Noord

- Landelijk Bureau Bezwaar Uitkeringen (LBBU)

Lidmaatschappen:

- Vereniging Asieladvocaten en Juristen Nederland (VAJN)

- Vereniging Sociale Advocatuur Nederland (VSAN)

 

C.H. van den Berg Advocatuur

Luttik Oudorp 80

1811 MZ, Alkmaar

telnr.: 072-5154620

fax: 072-5153884

email: berg@colletalkmaar.com

mobiel: +31 6 30 80 20 75 

BTW-nummer: NL001255049B88

KvK 61816795

 

  • e-mail
  • Facebook Social Icon
  • Instagram
  • LinkedIn - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • Blogger - Black Circle

 © 2018 Collet Alkmaar | disclaimer | privacy statement | Ontwerp Buro Botz